Sport

Pedersen sikret seg nytt gull i para-VM

Jesper Saltvik Pedersen vant sitt andre gull under para-VM. Han vant i storslalåm onsdag.

Det var lenge jevnt mellom de to som ledet i Hafjell. Men det ble norsk seier i verdens-mesterskapet (VM) i snøsport for para-utøvere. Jesper Saltvik Pedersen fra Norge kunne til slutt juble over nok et gull.

Løpet ble avgjort da Jeroen Kampschreur kjørte feil like før mål. Da var gullet sikret.

Kampschreur fra Nederland ledet etter første omgang av løpet. Men i pausen endret været seg. Det begynte å snø kraftig. Det gjorde det vanskeligere å kjøre i andre omgang.

– Det gikk raskt på toppen. Jeg er fornøyd med andre omgang. Han ledet, men så tok jeg litt innpå. Jeg er fornøyd med min annen gullmedalje, sa Pedersen til kanalen NRK.

Han kjørte alt han kunne i snøværet. Det førte til at også Kampschreur måtte ta sjanser. Han var raskest på toppen av bakken, men fikk problemer i siste del av løypa. Det endte med at han kjørte feil og var ute av løpet.

Det er bare få dager siden Kampschreur var klart bedre enn Pedersen i en annen øvelse. Lørdag vant han i super-G, men han kjørte feil i øvelsen super-kombinasjon.

– Jeg løste forholdene på en bra måte i andre omgang. Jeg har trent mye på Folgefonna. Jeg vet at forholdene kan skifte raskt, sa Pedersen.

Pedersen har fra før vunnet gull i utfor og sølv i super-G og super-kombinasjonen. Han var litt skuffet over sine to sølv. Han virket å ha lyst på en revansje før start i stor-slalåm. Pedersen vant også gull i samme øvelse under Paralympics i 2018.

Igor Sikorski fra Polen vant sølv. Andrew Kurka fra USA vant bronse.

Selv om Pedersen har sikret seg fire medaljer under VM, har han fortsatt to sjanser til. Han skal også være med i slalåm og parallell-slalåm.

Siste utgave

På forsiden nå