Sport

Dette har den norske OL-troppen med seg til Kina

De norske utøverne er klare for OL i Kina. De har pakket for både trening fritid og for å hindre smitte. Flere tonn utstyr ble sendt til Kina med skip.

De olympiske leker (OL) i Kina åpner fredag. De fleste norske utøverne er framme i landet, og gjør seg klare. Men de må ha utstyr for det. Dette er noe av det som er sendt, og det er ganske mye. Både for å holde formen på topp, og for å kose seg litt under OL.

Olympia-toppen sendte to konteinere med utstyr til Kina. Det er i tillegg til den norske traileren som skal være base for de som skal sikre at de norske utøverne får best ski. Konteinerne er fylt opp med alt fra ski til energi-barer og batteri-drevet drill. Alt skal fram til byen Beijing. Det er hovedstad i Kina, og der de fleste øvelsene skal skje.

Lasten er på rundt 8,6 tonn, og er verdt mange millioner kroner. To ting i lasten er ekstra tunge. Det er to trenings-møller for ski. De er på 310 kilo hver.

Alt ble sendt med skip i oktober og november. Det ble delt på tre laster, sier Bjørn Sigurd Sommerfeldt til nyhetsbyrået NTB. Han har jobbet med prosjektet hos Olympia-toppen, og har ansvar for at alt er framme i tide.

– Det har vært ganske krevende. Både med mye byråkrati og regler som er endret underveis i prosessen, forklarer han.

– Per nå ser det ut som at det ordner seg, og at vi får fortollet inn alt vi har sendt, sier han.

Det er pakket veldig mye håndsprit og vaskemidler. Det er av hensyn til både korona-pandemien, men også fordi det er strenge regler for de som er med i OL.

Selv om det er mye utstyr til å trene og holde seg i god form, er det også mye annet. Det er ikke bare vitaminer og sportsdrikke. Utøverne skal også få norsk smågodt, te og kakao. Det er også med poser med vaffel-mix.

De skal også slippe å kjede seg når de har fri. Det er tatt med spill-konsoller, utstyr til å spille poker, dart og brettspill. Et av lagene som har med seg mest, er landslaget i alpint.

– Vi skal være lenge på ett sted. Det er viktig ikke å sitte på rommet og bli nervøse. Og det er de flinke til, sier Claus Ryste. Han er sportssjef for laget.

Under verdens-mesterskapet i fjor spilte de mye dart.

– Vi har varianter av det aller meste med oss. Vi får se hva som blir favoritten, ler Ryste.

De norske utøverne får også med seg møbler til Kina. Det er sendt tre sofaer og fem stoler fra Ikea. De har også sendt stereo-anlegg, bestikk, stearinlys. Og et saueskinn.

Men det er også behov for verktøy, utstyr til å smøre ski og kaffemaskin. Det og annet kontor-utstyr er sendt for at alt skal være i orden til OL åpner fredag. Det skal vare til 20. februar.

Siste utgave

På forsiden nå