Sport

Jublet for gull i kombinert

Norge var suverene i kombinert under OL i Kina. Dermed har Norge tangert rekorden for antall gull.

Global — Norge vant torsdag sitt 14. gull under De olympiske leker (OL) i Kina. Det var i øvelsen kombinert for lag. På det norske laget var Espen Bjørnstad, Espen Andersen, Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak. De vant suverent foran Tyskland. Japan ble nummer tre.

Ingen land har vunnet 14 gull i samme OL. Tyskland vant 14 under OL i Sør-Korea for fire år siden. Canada vant like mange i 2010, da de var vert for OL.

Norge ledet før siste etappe. Graabak økte ledelsen fram til han kom i mål.

Ivan Stuan er sjef for laget, og var svært glad for gullet.

– Det er stort. Det var gråt fra start til mål, og det er en enorm prestasjon. Tenk at vi gjør dette uten at Jarl Magnus Riiber er involvert. Der er umulig å kreve mer, sa han.

Graabak har nå vunnet tre medaljer under OL i Kina. Oftebro vant sin andre. Bjørnstad kunne feire sin første medalje i et OL noensinne. Graabak og Andersen vant sølv for Norge i 2018.

– Det er helt rått. Vi gjorde fire gode hopp, og vi gjorde fire gode langrenn. Det er det vi trenger for å vinne en OL-stafett, sa Oftebro.

Det norske laget var nummer to etter hopprennet. De startet åtte sekunder bak Østerrike.

Bjørnstad fikk en plass på laget, da Riiber har slitt med formen etter å ha hatt korona.

– Jeg tror ikke det har sunket inn ennå. Jeg har gode lagkamerater. Jeg kom inn som reserve. Det betyr ekstra mye, sa Bjørnstad. Han var preget av følelsene. Men han tenkte også på Riiber, som var klar favoritt i OL før han ble syk.

– Jeg ble hentet inn én dag før. Jeg setter så utrolig stor pris på at vi kan gjøre dette på en dag uten ham. Jeg håper du er stolt, Jarl, sa Bjørnstad.

Siste utgave

På forsiden nå