Sport

– Møtte verdens to beste spisser

Nord-Irlands landslagssjef Kenny Shiels forsvarte spillerne etter at de tapte første kamp under fotball-EM. Norge vant mot irene med fire mål.

Torsdag var det klart for Norges første kamp under europa-mesterskapet (EM) i fotball for kvinner. Der møtte de Nord-Irland.

Norge skåret fire mål, mens Nord-Irland skåret ett.

Kenny Shiels synes laget hans gjorde en god jobb. Han er trener for Nord-Irland.

– Vi møtte de to beste spissene i verden. Og vi holdt dem til uavgjort den siste timen, sa Shiels.

– Spillerne mine slet med nerver den første halvtimen. Og da så vi hvor gode Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg er, sier han.

Nord-Irland tapte 6–0 mot Norge sist gang de møttes. Etter en drøy halvtime var det 3–0 til Norge torsdag kveld. Men istedenfor at Norge skåret flere var det Nord-Irland som slo tilbake med ett mål. Shiels mener de er på god vei mot et bra prosjekt.

– Vi er bare tre år inne i dette prosjektet. Og det vil ta ti år å løfte oss inn blant de 20 beste lagene i Europa, sier han.

Shiels sier at de spilte like bra som Norge den siste timen.

– De hadde ballen mest, men vi skapte vanskeligheter for dem. Det er oppmuntrende. Jentene ga alt for landet sitt. Og tilhengerne bør være veldig stolte av dem, sier han.

Kampen mot Nord-Irland var Norges første. På mandag møter de litt tøffere motstand mot England. De er også favoritter til å vinne mesterskapet.

---

Kort om saken

  • Norge vant mot Nord-Irland i sin første kamp under fotball-EM.
  • Treneren til Nord-Irland var fornøyd med innsatsen til jentene.
  • Han mener de møtte to av verdens beste spisser i Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå