Sport

Norge vant seks medaljer under mesterskap

Norge vant seks medaljer under Europa-mesterskapet. Zerei Kbrom Mezngi var en av dem. Han vurderte å slutte for bare noen år siden.

Norge er blitt et land som kan ta flere medaljer når det gjelder friidrett. Sist uke var det klart for Europa-mesterskap. Tyskland var vertsnasjon. Og München var byen.

Jakob Ingebrigsten tok den første medaljen. Han vant gull på 5.000 meter. Han var også den som skulle ta Norges andre medalje. To dager etter den første, fikk han gull på 1.500 meter.

– Jeg har ikke sett et mer overbevisende mesterskapsløp enn dette. Det sier Henrik Ingebrigtsen til avisa VG. Henrik er bror til Jakob.

Torsdag var det klart for slegge-finale. Der var norske Eivind Henriksen med. Han ble nummer tre og vant bronse.

Karsten Warholm er også kjent for å vinne medaljer. Det klarte han under mesterskapet.

Fredag startet 400 meter hekk. Warholm var stor favoritt til å vinne. Og det klarte han. Han vant gull og ble europamester.

Lørdag var det Pål Haugen Lillefosse sin tur. Han driver med stav. Han ble nummer tre og fikk bronse.

Siste dag av mesterskapet var søndag. Da skulle Zerei Kbrom Mezngi kjempe om medalje. Han hadde selv troen på å kanskje klare tredjeplass.

Men utover løpet så det bedre og bedre ut. Mezngi ble slått av Yemaneberhan Crippa fra Italia. Men kom inn som nummer to og fikk sølv på 10.000 meter.

– Jeg kan ikke sette ord på dette. Det går ikke an å forklare. Jeg er ekstremt glad, sier han.

Mezngi er fra Eritrea, men kom som flyktning til Norge for ti år siden. For to år siden ble han norsk statsborger. Og fikk muligheten til å være med på mesterskap for Norge.

Sist gang Norge vant 10.000 meter er 22 år siden. Da var det Are Nakkim som tok sølv.

Mezngi tok den siste medaljen. Og med det fikk Norge totalt seks stykker. Det er det nest beste mesterskapet noen gang. Tre gull, en sølv og to bronse. Året 1994 ble det tre gull, to sølv og en bronse. Og det er det beste mesterskapet Norge har hatt.