Sport

Spansk storavis før VM-kampen: – Norge ikke lenger avhengig av Sagosen

Spania har merket seg endringene i det norske håndballandslaget under Jonas Wille. Avisen Marca peker på mindre belastning for Sander Sagosen som et gode.

Riksnyheter — Onsdag er det kvartfinale i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. Norge skal spille mot Spania.

Alle de norske spillerne ble testet for korona tirsdag kveld. Det er et fast opplegg under VM.

– Alle var negative, sa landslagslege Thomas Torgalsen til nyhetsbyrået NTB.

Norge gjør likevel et bytte på laget fra forrige kamp. Tobias Grøndahl skal spille i stedet for Erik Toft.

Trener Jonas Wille avslørte det til media fem timer før kampen starter.

Tanken er at Grøndahl kan bidra med andre ferdigheter, hvis Norge trenger å spille på en annen måte.

Spanske aviser har også merket seg at Norge har flere gode spillere, og at dette kan føre til endringer i måten Norge spiller.

– Norge er blitt mye mindre avhengig av Sander Sagosen, mener de. Sagosen er en av de beste og mest kjente spillerne på det norske laget

– Flere spillere bidrar for fellesskapet etter at Norge fikk ny trener. Norge har vunnet alle sine seks kamper i VM. De har gjort et stort inntrykk, skriver Marca. Det er den mest leste avisa i Spania.

Javier Romano har laget en analyse av det norske laget. Han har vært håndball-kommentator i avisa i flere tiår.

Han har særlig merket seg hvordan Wille bruker spillerne. Ifølge Romano bruker Wille spillerne mer jevnt enn det den forrige treneren Christian Berge gjorde. Marca skriver at 14 av 17 spillere har spilt mye så langt i VM.

Marca mener det har gjort at det er blitt mindre press på Sagosen. De mener Norge «kanskje kunne hatt flere medaljer» om Sagosen hadde blitt brukt mindre tidlig i mesterskapene.

Spanias trener Jordi Ribera uttaler seg også.

– Norge har endret seg mye. De har et veldig komplett lag. Sagosen kan slippe å spille hele tiden, selv om han er viktig i store øyeblikk som i kampen mot Tyskland, sier Ribeira til Marca.

Norge er sikret en plass i semifinalen om de vinner mot Spania. Det vil bli første gang siden Europa-mesterskapet i 2020. Der kan de møte enten Danmark eller Ungarn.

Dette er det norske laget som skal spille mot Spania.

Keepere: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås.

Utespillere: Vetle Eck Aga, Sander Sagosen, Sebastian Barthold, Sander Øverjordet, Petter Øverby, Tobias Grøndahl, Kristian Bjørnsen, Magnus Gullerud, Gøran S. Johannessen, Christian O’Sullivan, Harald Reinkind, Kevin Maagerø Gulliksen, Alexander Blonz, Magnus Abelvik Rød.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå