Sport

Klæbo slutter på landslaget

Johannes Høsflot Klæbo (26) går ut av landslaget i langrenn. Han skal trene selv neste sesong.

Johannes Høsflot Klæbo skal ikke trene med landslaget i langrenn neste sesong. Det ble klart i en pressemelding søndag.

Norges Skiforbund må bruke mindre penger. Det har forbundet selv varslet. Noen lurer på om landslaget får færre utøvere på grunn av det.

Skiforbundet kan nå bruke mere penger på andre utøvere, forklarer Klæbo.

– Nå vil de også slippe å betale for mine høydeopphold. Jeg har flere kamerater på landslaget, som jeg føler er blitt dårlig behandlet i denne uttaks-prosessen, sier Klæbo.

Han kommer uansett ikke til å delta på de fleste av landslagets samlinger før neste sesong. Det skriver Klæbo søndag. Han skal heller satse på trening i høyden.

– Det betyr at jeg ville tatt opp en plass på landslaget uten å være særlig mye til stede. Sånn sett er det også best at jeg har sagt fra meg plassen på landslaget, sier Klæbo.

Han har ikke forhandlet med skiforbundet før avgjørelsen ble tatt.

– Det ble aldri noen forhandlinger mellom forbundet og meg i denne saken. Jeg har gjort det jeg mener er riktig å gjøre. Slik situasjonen med forbundet og landslaget er, sier 26-åringen.

Økonomisk sett ville det vært bedre å være med på landslaget, sier Klæbo.

– Men jeg har ikke tenkt økonomi nå når jeg går ut av landslaget, sier han i pressemeldingen.

Han mener det ville vært feil å få støtte til høyde-opphold. Samtidig som lagkamerater mister plassen på laget.

Flere mener Klæbo har blitt forskjells-behandlet på landslaget. Noen mener det er uakseptabelt.

– Nå når jeg er ute av landslaget, slipper de å tenke på det de mener er forskjells-behandling. Jeg sto for det meste på egne bein også sist sesong. Nå skal jeg stå helt på egne bein, sier Klæbo.

Ledelsen i Norges Skiforbund respekterer Johannes Høsflot Klæbos avgjørelse. Det sier Espen Bjervig. Han er langrennssjef.

Det gjør også Torbjørn Skogstad. Han er leder i langrennskomiteen. De håpet at Klæbo ville være med på landslaget. Men respekterer avgjørelsen hans.

Klæbo har i det norske landslaget i mange år. Han kom med på senior-landslaget i april 2017. Han har for det meste tilhørt sprintlandslaget under ledelse av Arild Monsen.

Før den tid var han på rekrutt-landslaget.

Siste utgave

På forsiden nå