Sport

Jakob Ingebrigtsen tok gull i VM

Jakob Ingebrigtsen ble verdensmester i 5000 meter søndag.

Jakob Ingebrigtsen har vært syk gjennom VM i Budapest. Likevel tok han gull på 5000 meter søndag. Han passerte målstreken med tiden 13.11,30. Etterpå løp han rundt stadion med det norske flagget rundt seg.

– Det er utrolig stort, men jeg føler meg ikke helt bra. Jeg visste at om jeg skulle ha sjanse til å vinne i dag, måtte jeg gjøre et bedre løp enn de andre. Jeg kjenner på en fantastisk stemning ut på sisterunden. Jeg får mye hjelp fra stadion. Det er frustrerende å være i en slik posisjon. Jeg har vært svimmel i hele dag og ikke følt meg spesielt bra verken på oppvarmingen eller de siste dagene. Det sa Ingebrigtsen til kanalen NRK.

– Jeg er mye bedre enn dette.

Dette er andre gang på rad at Ingebrigtsen blir verdensmester på 5000 meter. Storebror Henrik Ingebrigtsen er stolt.

– Dobbel verdensmester på 5000 meter er helt utrolig. Det sa Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Jakob Ingebrigtsen har totalt fire medaljer i VM. To gull på 5000 meter og to sølv på 1500 meter. Ingebrigtsen ønsker seg gull på 1500 meter.

Narve Gilje Nordås tok bronse på 1500 meter. Han tok ikke medalje på 5000 meter. Der endte Nordås opp som nummer 14.

Siste utgave

På forsiden nå