Sport

Hvilke rekorder kommer han til å ta?

Erling Braut Haaland skåret to mål torsdag. Nå nærmer han seg rekorden til Jørgen Juve mer og mer.

Torsdag spilte Norges herrelandslag mot Kypros. Den kampen vant de 4–0.

Erling Braut Haaland skåret to av målene. Det gjør at han har 27 mål på 27 landskamper. Han er bare seks mål unna Jørgen Juve sin 89 år gamle rekord.

Det har vært ventet at noen skal ta rekorden til Juve på 33 mål for landslaget. Juve har et snitt for å skåre mål på 0,73 mål per kamp. Mens Haaland har 1,00 mål per kamp.

Torsdag passerte Haaland en annen som skåret mye. Det var Einar «Jeja» Gundersen. Jeja hadde et enda høyere snitt en Juve. Han skåret 26 mål på 33 landskamper. Han hadde et snitt på 0,79 mål per kamp. Dette var på en tid da fotballen var veldig åpen og de skåret mye.

Nest høyeste målsnitt av fotballspillere som er nye er Ole Gunnar Solskjær. Han skåret 0,34 mål per kamp. Det er 23 mål på 67 kamper. Alexander Sørloth er rett bak ham med 17 mål på 50 kamper.

De eneste som har hatt et målsnitt på minst 0,40 siden 2. verdenskrig er fire stykker. Utenom Haaland selvfølgelig. Odd Wang Sørensen hadde 0,68. Harald Hennum hadde 0,58. Odd Iversen hadde 0,42 og Gunnar Dybwad hadde 0,41.

---

Kort om saken

  • Norge spiller for tiden EM-kvalifisering.
  • Der sliter de med å komme seg videre.
  • Erling Braut Haaland fortsetter å skåre mål. Nå nærmer han seg rekorden til Jørgen Juve.

---

Siste utgave

På forsiden nå