Sport

Norge sikret seg rekordmange medaljer

Norge sikret seg flere medaljer enn noen gang tidligere under EM i friidrett.

EM i friidrett er over. Fra 7. til 12. juni konkurrerte Europas beste innen friidrett mot hverandre i Roma.

Norge sikret seg totalt sju medaljer: Fire gull, to sølv og en bronse. Det er flere medaljer enn Norge noen gang har vunnet i EM tidligere.

Jakob Ingebrigtsen ble historisk onsdag kveld. Da var det finale på 1.500 meter. Ingebrigtsen sikret seg da sin sjette gullmedalje i EM. Det er flere gull enn noen mannlige utøvere tidligere har klart. Samtidig satte han ny rekord i mesterskapet med tiden 3.31,95.

– Mesterskaps-rekord er selvfølgelig en kjekk ting oppå det hele. Men i dag handler det om å vinne, sa han til kanalen NRK.

Ingebrigtsen sikret seg også gull på 5.000 meter på lørdag.

Karoline Bjerkeli Grøvdal vant to medaljer for Norge. Hun vant gull i halvmaraton, og sølv på 5.000 meter.

Karsten Warholm vant sitt tredje gull i EM. Han vant i konkurransen 400 meter hekk.

De to siste medaljene sørget Sander Aae Skotheim og Marie-Therese Obst for. Aae Skotheim fikk sølv i tikamp, mens Obst fikk bronse i spydkast.

Andre kilder: NTB, friidrett.no