Sport

Norge trenger flere stjernespillere

Landslagstreneren skulle ønske flere nordmenn spilte i storklubbene.

Lørdag kveld spiller Norges herrelag i fotball mot Tsjekkia. Det er første gang laget spiller i Norge etter at svenske Lars Lagerbäck ble trener. Han har ledet laget i én kamp. Da ble det tap i Nord-Irland.

– De nordiske landene trenger flere spillere i de gode utenlandske ligaene. Det hadde vært bra for landslagene. Erfaring fra de store ligaene er verdifullt, sier Lagerbäck til nyhetsbyrået NTB.

Rune Jarstein spiller fast i den tyske ligaen. Haitam Aleesami var fast for Palermo i i den italienske serien i vinter. Joshua King har vært en stjerne i England i vinter. Han har skåret 16 mål, men han er skadet og spiller ikke mot Tsjekkia.

Ellers er det få store stjerner. Sander Berge og Mohamed Elyounoussi spiller bra for sine klubber i Belgia og Sveits. Men det regnes ikke som de beste ligaene.

På siste trening prøvde Lagerbäck flere ulike spillere. Det er sikkert av Rune Jarstein spiller i mål. Birger Meling, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik og Haitam Aleesami spiller sannsynligvis sammen i forsvar.

Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Ole Selnæs og Mats Møller Dæhli spiller på midten.

NTB skriver at Ohi Omoijuanfo mest sannsynlig spiller som spiss. Sammen med enten Tarik Elyounoussi eller Alexander Søderlund.

Kampen er en del av konkurransen om å få være med i verdens-mesterskapet (VM) neste år. For Norge er det bare trening. Laget har tapt så mange kamper at det ikke får være med i VM.

Siste utgave

På forsiden nå