Sport

Rooney forlater United

Wayne Rooney har bedt om å forlate klubben han har spilt for de siste seks årene.

– Vi er så overrasket som det er mulig å bli. Vi kan ikke helt forstå hvorfor han ønsker å forlate klubben, sa manageren Alex Ferguson på en presse-konferanse tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Rooney har vært synlig misfornøyd og ute av form den siste tiden. Forrige uke motsa han Ferguson i media. Manageren har sagt at Rooney har en skade i ankelen. Derfor har han ikke fått spille så mye kamper i det siste. Men Rooney hevdet at han ikke hadde noen ankelskade. Nå ser det ut til at spissen forlater klubben.

Ferguson har også latt seg intervjue av TV-kanalen MUTV. Der snakker han mer om situasjonen rundt Rooney. Ferguson sier at han de siste årene har fått et nært og personlig forhold til ham. Ferguson tviholder på at Rooney har vært skadd.
– Ja, han var skadd. Vi skannet ham, og han hadde fortsatt spor etter skaden, selv om han kunne trene. Jeg sparte ham fordi jeg ville han han tilbake i full form. Så hvorfor han har hevdet noe annet, forstår jeg ikke, sier Ferguson.

Manageren sier at det aldri har vært en eneste krangel mellom ham og Rooney. Han forteller også at United har lagt fram et tilbud om ny kontrakt, men at Rooney ikke ville skrive under.
– Vi var sjokkerte over det. Den 14. august fikk jeg telefon fra Rooneys agent om at han ikke ønsket å signere ny kontrakt. Jeg forsto ingenting. Bare måneder før sa han at klubben var den største i verden, og at han ville bli for alltid, sier Ferguson.

Flere britiske medier skriver at Wayne Rooney vil spille for rivalen Manchester City.

Siste utgave

På forsiden nå