Tema
Bildet viser viruset korona. Bildet er tatt gjennom et avansert mikroskop.

Norsk medisin blir testet mot korona

I Storbritannia er seks medisiner mot korona-viruset klare for neste steg. De skal bli testet på mennesker. En av de er laget i Norge.

– Vi er blitt valgt ut av britiske myndigheter. De vil bruke vår medisin. Vi er først ut i et forsøk som hvor seks medisiner skal bli testet. Det sier Rune Skeie til nyhetsbyrået NTB. Han er finansdirektør i bedriften Bergenbio.

Han er svært fornøyd med å ha blitt valgt ut. De forventer at de første svarene vil være klare om noen få måneder. Myndighetene i Storbritannia har en plan. De vil at forskningen på behandling av korona skal gå fortere.

– Ingen medisin er bevist å virke mot covid-19. Vi har funnet flere gode kandidater, sier Matt Hancock ifølge The Mirror. Han er helse- og omsorgsminister i landet.

Les også: Norge får teste medisin mot korona

Tirsdag ble det startet tester med den norske medisinen. Målet er å finne ut hvor godt det virker på covid-19. Andre land skal også få se svarene på prøvene. Hvis det går bra, skal det bli testet i hele Storbritannia.

60 av person i forsøket er innlagt på sykehus. De er syke av covid-19. 60 andre skal få vanlig behandling. Testene skal skje på seks ulike sykehus.

Les mer: Landene teller døde ulikt

– Det har gått ganske raskt, for å si det sånn. Vi er veldig fornøyd med å være en del av det her. Da kommer vi fort i gang med studien. Vi får behandlet folk raskt. Det kan ta 18 måneder å få startet en slik studie. Nå har vi fått det til på noen uker, sier Skeie.

Medisinen heter Bemcentinib. Den gjør at immunforsvaret blir bedre. I andre tester har medisinen virket godt på virus. Den har også blitt testet på virusene Zika og Ebola. Men medisinen er først og fremst laget for å brukes i behandling av kreft.

Mer fra Tema

Siste utgave

På forsiden nå