Verden

113 millioner mennesker sulter

Krig og klima-kriser er årsaken til at mange mennesker er rammet av sult. Det skriver FN i en rapport.

Over 113 millioner mennesker i verden er rammet av sult. Menneskene sulter på grunn av krig og klima-kriser. Det opplyser FNs matvare-organisasjon (FAO) i en rapport. FAO har laget en rapport over hvor mange mennesker som var rammet av sult i 2018.

– Afrika er det kontinentet der flest folk sulter. Her er 72 millioner mennesker rammet av sult, sier Dominique Bourgeon. Han er direktør i FAO.

Krig og konflikter er årsaker til at folk sulter. Økonomisk usikkerhet og endringer i klima er andre årsaker, ifølge rapporten.

I land der folk sulter, er mange mennesker avhengig av landbruk.

– I noen land kan det være så mange som opp til 80 prosent av befolkningen. De trenger både nødhjelp og hjelp til å kunne drive med landbruk, sier Bourgeon.

FAO tror antall flyktninger fra Venezuela vil øke. Det er økonomisk krise i landet. Organisasjonen tror landet vil være tom for mat i løpet av året.

Bourgeon er bekymret for Venezuela.

– Landet opplever en politisk krise. Folk i landet har fått det verre. Fattigdommen øker, sier Bourgeon.

I 2017 var 124 millioner mennesker i verden rammet av sult. Det er 11 millioner flere enn i 2018. Årsaken kan skyldes at det var mindre ekstremvær i 2018.

Antallet mennesker som er rammet av sult vil ikke endre seg, ifølge FAO.

De siste målingene viser at 100 millioner mennesker har vært rammet av sult hvert år. I mange land i verden vil det fortsatt være kriser og konflikt. Det er grunnen til at tallet ikke vil endre seg, mener FAO.

I fjor var Afghanistan, Irak og Syria rammet av ekstrem tørke. Det rammet landbruket i disse landene.

Siste utgave

På forsiden nå