Rasmus Paludan er leder for det danske partiet Stram Kurs. De vil ha et Danmark uten innvandrere. Én av Paludans metoder er å brenne muslimenes hellige bok Koranen. Gjerne i områder med mange innvandrere.
– Det har vært en spesiell valgkamp. En valgkamp en ikke har hatt lyst til å følge med på. Minoritets-familier har skrudd av TV. De vil ikke at Paludan skal si det han sier hjemme i deres egne stuer. De vil ikke at barna skal høre det, sier Asim Latif. Han er leder for BABA. Det er en organisasjon for fedre med bakgrunn som minoriteter.
Onsdag skal danskene velge ny nasjonal-forsamling. Paludan har skapt et uventet stort engasjement før valget. Spesielt blant minoritets-velgere, mener Latif.
– Det som har vært skikkelig bra denne gangen, er at motsetningene har vært så ekstreme. Det har engasjert mange som ikke brydde seg om politikk før. Det har vært utrolig mange initiativer blant minoritetene for å få folk til å stemme. Følelsen er at vi er nødt til handle. Ellers skjer det noe fryktelig, sier Latif til nyhetsbyrået NTB.
Han er likevel bekymret for hva som vil skje etter valget.
– Mange tenker at ved å stemme så får vi vår vilje igjennom. Jeg er redd mange blir skuffet. De kan trekke seg tilbake. Folk må få vite at virkeligheten ikke bare endrer seg ved å stemme, mener Asim Latif.
2 prosent kan komme til å stemme på Stram Kurs på onsdag. Det vil bety at Paludan kommer inn på Folketinget. Men flere av sakene til partiet er i strid med den danske grunnloven.
Innvandring er ikke lenger den viktigste saken for danske velgere. Folk er altfor enige om en streng politikk. Nå har klima blitt den viktigste saken.
Onsdag blir det klart om statsminister Lars Løkke Rasmussens regjering får fortsette. Han kommer fra partiet Venstre. De hører til høyresiden i politikken. Kanskje tar Mette Frederiksen og hennes parti Socialdemokratiet over. De samarbeider med flere partier til venstre i politikken.
Valgkampen har handlet om klima, tidlig pensjon, helse og innvandring.
– Klima er blitt en sak som stort sett alle partiene snakker om. Også Venstre. Selv om partiet ikke har vært så opptatt av dette før, sier Lin Adrian til NTB. Hun er lektor ved Københavns Universitet
Selv i Dansk Folkeparti har noen begynt å snakke om klima. De hører til langt til høyre i politikken.
Ved valget for fire år siden var innvandring det store temaet. Nå er saken på fjerdeplass. Det er på lista over hvilke saker danskene er mest opptatt av.
– Innvandring og flyktning-politikk har ikke så stor politisk kraft som før. Problemet er slett ikke så stort i dag som for fire år siden. Samtidig har det vært mange innstramminger. Det er vanskelig å se at det er mulig å stramme inn enda mer, mener Adrian.
I februar fikk regjeringen igjennom en stor endring. De strammet kraftig inn i politikken om innvandring. Regjeringen fikk støtte fra både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Dermed er mange på Folketinget enige. Regjeringen sier nei til kvote-flyktninger. De vil ha asylmottak i utlandet. Og de vil sende hjem flyktninger så fort som mulig. Dette vil de gjøre istedenfor å satse på integrering.
Før var det Dansk Folkeparti som snakket mest om innvandring. Nå kan de miste velgere til både Socialdemokratiet og Venstre.
Men i hovedstaden København ser det motsatte ut til å skje. Der kan partier langt til venstre ta velgere fra Socialdemokratiet. Disse partiene vil ha en mindre streng innvandrings-politikk. Disse partiene må Mette Frederiksen søke støtte fra. Det er dersom hun vinner valget.