Verden

Sult truer mer enn korona

Over fem millioner mennesker trues av sult i flere land i Afrika. Samtidig har korona-viruset spredd seg dit.

Situasjonen i landene Burkina Faso, Mali og Niger er ekstremt bekymringsfullt. Det sier organisasjonen Verdens matvareprogram (WFP). Mer enn fem millioner mennesker trues av sult i disse landene. Korona-viruset har også begynt å spre seg blant dem som bor der.

WFP sier at situasjonen er ute av kontroll. Det er en krise for folk som bor der.

Det er spesielt ille for folk som bor i Burkina Faso. Omtrent 2,1 millioner mennesker vil ha problemer med å skaffe seg mat. Denne situasjonen vil bli stadig verre innen juni. Så langt er 288 personer registret smittet med korona-viruset. 16 personer er døde.

Situasjonen er ganske lik for landene Mali og Niger. Omtrent 1,3 millioner mennesker trues av sult i Mali. 2 millioner mennesker kan få samme skjebne i Niger.

I Mali er tre døde av korona-viruset. Niger har fem døde og 74 smittede. Det skriver registeret Worldometers.

Verdens matvareprogram vil hjelpe folk i disse landene. Men da trenger de pengestøtte.

WFP advarer om at de som er drevet til flukt «nå er helt avhengig av ekstern hjelp for å overleve».

De tre landene er blant de fattigste i verden. Det er krig og konflikter der. Opprørere har drept tusenvis av mennesker. Landene har også et helsevesen som er skjørt. Det blir et problen når korona-epidemien blir verre.

– Vårt budskap til verden er klart. Hvis de ser bort nå, vil det følgene bli en katastrofe. Det sier Chris Nikoi. Han er WFPs direktør i Vest-Afrika.

Også andre land kan komme til å slite både med sult og korona. Det gjelder landene Kamerun, Tsjad, Sierra Leone og Liberia. Folk vil få størst problemer i perioden fra juni til september.

Siste utgave

På forsiden nå