Verden

Nord-Korea sier nei til å møte USA

Nord-Korea klarer seg bra uten et nytt møte med USA, sier Kim Yo-jong. Hun er Kim-Jong-uns søster og rådgiver. Han er leder av Nord-Korea.

Kim Yo-jong sier det er unødvendig å ha et møte mellom landene nå. Donald Trump sa tidligere denne uka at han gjerne møter Kim Jong-un igjen. Han ville gjøre det hvis han «mener det er nyttig».

Les også: Niesen kaller Trump verdens farligste mann

Trump er president i USA. Han har møtt Kim to ganger. Flere har lurt på om Trump ville prøve å få til et møte før valget i USA i november.

Men i Nord-Korea er det lite interesse for å møte Trump.

– Vi har ikke behov for å møte USA akkurat nå. Et slik møte vil nok bare bli brukt til kjedelig skryt. Det vil bare handle om at noen har et behov for å vise hvor stolte de er, sier Kim Yo-jong. Det skriver det statlige nyhetsbyrået KCNA i Nord-Korea.

Les også: Kim Jong-un kan være alvorlig syk

Kim Yo-jong er søsteren til Kim Jong-un. Hun har fått en viktigere rolle i landet det siste året. Noen sier hun kan bli den neste lederen av Nord-Korea.

Hun sier det er uaktuelt å avslutte landets atomprogram nå. Det er ikke mulig, sier hun. Og de vil bare snakke om det hvis USA gjør store tiltak som ikke kan gjøres om på.

Les også: Nord-Korea venter med å angripe Sør-Korea

Hun nevner ingen tiltak, men USA har 28.500 soldater i Sør-Korea. USA har også soldater og krigsskip i Japan og andre steder i området rundt Stillehavet. Nord-Korea har sagt at landet trenger atomvåpen. De sier det er for å skremme USA fra å gå til krig mot landet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå