Verden

Her er det mest smitte i verden

Det er mye korona-smitte i verden nå. Aller mest er det i Israel. Nå får de tilbud om tredje dose med korona-vaksine.

Korona-viruset ble først oppdaget i desember 2019. Mange mener viruset kommer fra dyr, og at det først ble smittet på et marked i Kina.

21 måneder senere har viruset spredt seg til hele verden. Det har blitt en pandemi. Samfunn har vært stengt i lengre tid. Til sammen har 220 millioner mennesker blitt smittet. Mer enn 4,5 millioner av dem er døde. Tallene øker hver dag.

Det har også kommet flere vaksiner mot viruset. Flere av dem er gode. Mandag er nesten 28 prosent av alle i hele verden fullvaksinert. Det melder statistikk-byrået Our World in Data.

Viruset kom først til Norge i mars 2020. Siden da har omtrent 167.000 mennesker testet positivt for korona. 822 personer er døde. Og mer enn 3,2 millioner nordmenn er fullvaksinert. Det er mer enn 60 prosent av befolkningen.

De siste ukene er det oppdaget flere smittede her enn noen gang. Likevel er vi langt under de landene med mest smitte nå. Tall fra John Hopkins-universitetet viser hvor mange som er smittet i alle land de siste to ukene.

Landet med mest smitte nå, er Israel. Der er det oppdaget 1.496 nye smittede per 100.000 innbygger. Det bor omtrent 9 millioner mennesker i Israel. 1,12 millioner av dem er blitt smittet. 7.205 mennesker er døde.

Israel har vært raske med å vaksinere folk. Det er også det første landet i verden som begynte å tilby tredje dose. Nå har alle over 60 år fått tilbudet. Neste uke skal alle over 12 år få tilbud om tredje dose.

Montenegro er landet med nest mest smitte. Kosovo har nesten like mye. De to landene har litt over 1.300 smittede per 100.000 innbygger.

Nummer fire på lista er Georgia. Der er det høyest dødelighet blant landene med mest smitte.


Siste utgave

På forsiden nå