Verden

YouTube fjerner falsk informasjon

Nettsiden Youtube vil fjerne kontoer som sprer uriktig informasjon.

Nettstedet YouTube melder at de skal fjerne falsk informasjon fra nettsiden sin. Det gjelder også konspirasjoner om vaksinering.

Myndigheter i mange land har hatt problemer den siste tiden. Det er mye feil informasjon om korona-vaksinen på internett. Da er det flere som ikke vil vaksinere seg.

– Vi har i lengre tid sett at uriktige påstander om korona-vaksinene har blitt feil informasjon om vaksiner. Vi er nå på et punkt der det er viktigere enn noen gang å utvide arbeidet vi startet med korona, til også å gjelde andre vaksiner, skriver YouTube.

YouTubes nye regler handler om å fjerne og blokkere feil informasjon om alle vaksiner som har blitt godkjent av helsemyndigheter, som Verdens helseorganisasjon (WHO).

Det er fortsatt tillatt å gi feil informasjon om vaksiner som ikke enda er godkjent. Det er også tillatt å fortelle personlige historier og reaksjoner etter å ha tatt vaksine. Bare ikke den samme kontoen har spredd feil informasjon tidligere.

Fram til onsdag hadde folk som er motstandere av vaksinen fått ut feil informasjon til tusenvis av mennesker via YouTube. Flere av kontoene var borte onsdag morgen.

Siste utgave

På forsiden nå