Verden

Sudans statsminister er sluppet fri

Det har vært store demonstrasjoner siden militæret tok makten i Sudan mandag. Regjeringen er fanget, men statsministeren har nå fått komme hjem.

Kaoset i Sudan fortsetter.

Mandag tok militæret der makten i landet. Statsministeren og mange i regjeringen ble fanget.

Siden har folk demonstrert mot militæret. Minst tre personer er blitt drept og mer enn 80 skadd i protestene.

Mandag kveld fikk statsminister Abdalla Hamdok komme hjem igjen. Men han får ikke være i fred. Militæret har utkikk på ham til enhver tid. Flere av statsrådene er fortsatt fengslet.

Abdel Fattah al-Burhan er generalen i militæret. Han forsøkte tirsdag å forklare at det de har gjort er riktig i en TV-sending.

Han sa da at det var sannsynlig at det ville blitt borgerkrig i landet om de ikke hadde gjort noe. Årsaken mener han er flere politiske kriser. Målet med å ta makten er å få til et demokratisk valg av en sivil regjering.

Mange er misfornøyde med det som har skjedd. Også i resten av verden. Mange land er bekymret for det sudanske folket. Og flere land har truet med å stoppe å gi Sudan økonomisk hjelp.

Tirsdag var det møte i sikkerhetsrådet i verdens-organisasjonen FN. Landene som er medlemmer klarte ikke da å bli enige om hva de skal si eller gjøre med situasjonen. Årsaken skal være at Kina og Russland ikke vil kalle det for et kupp. Det mener de andre landene at det er, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå