Verden
Bildet er av en katt som går utenfor statsministerboligen i Downing Street 10. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Fest i Downing Street dagen før prins Philip ble gravlagt

17. april måtte dronningen sitte alene og se sin mann bli begravet. 16. april skal det ha vært fest i statsministerboligen. Det er bare den siste i en rekke anklager om ulovlige fester.

Det skal ha vært to fester i Downing Street 10 16. april 2021. Det melder avisa The Telegraph. Den britiske statsministeren har både kontor og bolig der. Og de siste ukene har det kommet flere historier om fester som skal ha skjedd der, mens landet var stengt som følge av korona. Mange er sinte etter at det ble kjent. Og den siste historien om fester vil neppe gjøre ting bedre.

For 16. april er også kvelden før dronning Elizabeth måtte sitte alene i begravelsen til prins Phillip, som hun var gift med i 73 år. På den tiden var det strenge regler for hvor mange som kunne møtes. Det måtte skje ute, og være seks personer eller færre. Det kunne også være folk fra to husstander.

Dermed måtte hun sitte alene. I den store kirken var det bare rundt 30 personer, i stedet for de 800 som det skulle vært uten strenge regler.

Det er like mange som vitner påstår det skal ha vært i Downing Street kvelden før.

Ifølge The Telegraph skal det ha vært to fester for å markere at to personer skulle slutte. Det skal ha blitt drukket mye alkohol, og folk skal ha danset til musikk. De to festene ble senere til en stor fest.

Avisa har også snakket med en av de som var med. De har fått vite at en ansatt skal ha blitt sendt på butikken med en koffert. Den var fylt med flasker av vin da den var tilbake.

Boris Johnson skal ikke ha vært i Downing Street den dagen. Ifølge avisa The Guardian skal han ha vært på feriestedet som statsministeren får lov å bruke. Han skal ha reist dagen før, og var der resten av helgen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå