Verden

Folk sliter med de strenge reglene for korona i Kina

I Kina er det fortsatt strenge regler for korona. De stenger ned hele byer. Folk har begynt å klage på reglene.

Flere er smittet med korona i Kina nå enn på seks måneder. 5.600 ble registrert på mandag. Selv om landet har hatt strenge nedstengninger.

Samtidig begynner mange å bli lei av de strenge reglene for korona. Flere klager på matmangel og at de ikke får helsehjelp. Kina har likevel sagt de ikke kommer til å gjøre noe med reglene.

En 55 år gammel kvinne hoppet fra et vindu i helgen. Hun bodde i byen Hohhot. Den var nedstengt. Familien til kvinnen hadde kontaktet sosialarbeidere før hun hoppet. De fortalte at hun slet med angst. Hun hadde hatt tanker om å ta selvmord.

Et lydopptak av datteren hennes ble delt på sosiale medier. Datteren ba sosialarbeidere om å åpne døren hennes. Den var sveiset igjen. Men de hjalp henne ikke.

Folk protesterte etter dette. Folk mener at psykisk helse blir verre når de bare må være hjemme.

– Hvem har rett til å sveise igjen inngangsdører? Hvem har rett til å begrense andres frihet til å leve? Hva om det er jordskjelv eller brann, hvem har ansvaret etterpå? sto det i en av kommentarene på Weibo. Det er Kinas svar på Twitter.

Byen Hohhot ligger i provinsen Indre Mongolia. Mange har blitt smittet av korona siden slutten av september. Da ble en ny variant av omikron oppdaget. Lokale myndigheter har sagt at samfunnsarbeidere ikke skal sveise igjen dører og porter lenger. Selv om dette har vært vanlig før.

En baby døde i byen Lanzhou rett før dette. Spedbarnet ble forgiftet av karbonmonoksid. Faren skrev på sosiale medier at han mente det var reglene for nedstengning sin feil. Han mente sosialarbeidere gjorde at familien ikke fikk dratt på sykehus. Han slettet innlegget senere.

Reglene for korona påvirker også folks jobber og økonomi. Byen Zhengzhou har også stengt ned. Der ligger verdens største iPhone-fabrikk. Produksjonen ble påvirket av nedstengningen, ifølge ledelsen. Det fører til at kunder sine bestillinger også blir forsinket.

Siste utgave

På forsiden nå