Verden

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

Minst én person er drept etter at to bomber sprengte i Jerusalem onsdag morgen. Minst 11 er skadd, sier myndighetene.

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

Det var først uklart hva som hadde ført til de to eksplosjonene. Men politiet sier til avisa The Jerusalem Post at det var bomber. Politiet skal mistenke at det var palestinere som har ansvar for bombene.

– Det er mange år siden vi har sett slike angrep i Jerusalem, sier Kobi Shabtai. Han er politisjef. Shabtai sier politiet nå prøver å finne de ansvarlige. Men de leter også etter det som kan være flere bomber.

Mange i Israel var på vei til jobb da bombene sprengte. Det skal ha vært svært mange folk på busstoppene.

Bombene skal ha inneholdt spiker og bolter, melder The Jerusalem Post.

– Det var en helt ekstrem eksplosjon. Det er skader overalt, sier Yosef Haim Gabay til radiostasjonen som blir drevet av den israelske hæren. Han sier også at enkelte av de skadde blødde kraftig. Gabay jobbet på en av ambulansene som ble sendt til stedet.

Den første eksplosjonen skjedde ved et busstopp i den ytre delen av byen Jerusalem. Det ble først meldt at det var minst 12 skadde personer. To av dem ble kritisk skadd, ifølge sykehuset der de får hjelp.

Den andre eksplosjonen skjedde på et annet busstopp like. Der ble det meldt at tre personer skulle være skadd, og at en buss ble ødelagt. Det melder nyhetsbyrået AFP. Dette skal ha skjedd i nabolaget Ramot, ifølge nyhetsbyrået AP. Det er nord i byen.

Statsminister Yair Lapid har varslet at han skal ha en pressekonferanse om saken senere i dag. Først skal han og flere fra myndighetene ha et krisemøte.

Eksplosjonene i Jerusalem skjer etter en periode med uro på Vestbredden. Det er et område der palestinerne skal kunne bestemme mye selv, men det er innenfor grensene til Israel. Den siste tiden har hæren til Israel vært inne på området nesten hver eneste dag. Årsaken har vært angrep mot sivile israelere. Noen av disse har fått eiendom der av Israel, uten at palestinerne har fått lov til å si sin mening om saken.

Over 130 palestinere er drept på Vestbredden og i Øst-Jerusalem i år. Begge har vært okkupert av Israel siden 1967. De fleste drepte skal være militante palestinere, sier hæren til Israel. Men det skal også være sivile palestinere blant de drepte. 19 israelere er drept i angrep fra palestinere i år.

Siste utgave

På forsiden nå