Verden

Nytt forslag om tidlig valg i Peru ble avvist

Peru har vært preget av protester de siste ukene. Onsdag sa politikerne nei til et forslag om å ha et nytt

Planen er at det neste valget i Peru skal skje i mai 2024. President Dina Boluarte har foreslått at valget skal skje i desember 2023. Målet er å roe ned de store protestene i landet. Kongressen stemte nei til forslaget. De har også gjort dette tidligere.

Peru har vært preget av en dyp politisk krise siden desember. Da måtte den valgte presidenten Pedro Castillo slutte og ble pågrepet. Etter dette har det vært protester nesten hver eneste dag. Minst 48 personer er drept i kamper mellom demonstranter, politi og soldater.

Demonstrantene krever at Boluarte også slutter som president. De krever at kongressen må slutte, at landet får en ny grunnlov og at det blir et nytt valg.

Siste utgave

På forsiden nå