Verden

Finner fortsatt levende i ruinene etter skjelvet

Minst 41.000 personer i Tyrkia og Syria er døde etter jordskjelvet sist uke. I ruinene blir det fortsatt funnet levende.

Så langt er det funnet mer enn 41.000 døde etter jordskjelvet i Tyrkia sist mandag. Flere titalls tusen tyrkere og syrere er skadd, og mange tusen bygninger er ødelagt i Tyrkia og Syria.

Men det er fortsatt håp om å finne folk i live blant betong og stein.

Natt til onsdag ble en far og sønn funnet i ruinene. Det skriver RHWW på Twitter. De bruker hunder til å lukte etter folk i ruinene. Hundene fant to andre menn tirsdag kveld. Alle ble funnet i byen Antakya sør i Tyrkia.

Gruppa består av 28 frivillige og ni redningshunder. De fant mandag en 13 år gammel jente.

Onsdag ble også en 42 år gammel kvinne reddet ut av ruinene. Hun ble funnet i den tyrkiske byen Kahramanmaraş. Byen er like ved stedet der det første, enorme jordskjelvet skjedde. Hun ble funnet neste 222 timer etter skjelvet, melder medier i Tyrkia.

Letingen etter levende og døde i Tyrkia skal vare til alle er hentet ut av ruinene. Det sa president Recep Tayyip Erdogan tirsdag.

Han sammenligner kraften i skjelvene med atombomber. Ifølge Erdogan har 2,2 millioner mennesker reist fra områdene der skjelvene har gjort mest skade.

Siste utgave

På forsiden nå