Verden

Mange er sinte etter at tidligere statsminister ble pågrepet

Tirsdag ble Pakistans tidligere statsminister Imran Khan pågrepet. Det førte til store protester blant pakistanere.

Imran Khan er Pakistans tidligere statsminister. Tirsdag ble han pågrepet. Mange tok til gatene for å demonstrere mot at han ble pågrepet.

Khan måtte slutte som statsminister for rundt ett år siden. Flere hadde mistet tilliten til hvordan han styrte landet. Siden da har det vært flere protester blant de som støtter Khan.

Enda verre ble det tirsdag. Flere steder ble det sagt at folk var rasende. Enkelte forsøkte også å presse inn på anlegg hvor militæret holder til.

Internett skal også være nede enkelte steder, ifølge flere pakistanske medier. Privatskoler holder også stengt framover, for å beskytte barna.

945 personer skal være pågrepet. Minst 25 politibiler er blitt tent på, mens 14 bygg som er myndighetene sine er blitt angrepet, ifølge politiet. 130 politi skal også ha blitt skadd.

For tre måneder siden ble Khan siktet for terrorlovbrudd sammen med 17 av sine støttespillere. Han er også siktet for å ha hindret politiarbeid, angrep på politiet og drapstrusler. Han skal også ha solgt gaver han fikk fra andre land mens han var statsminister, som er ulovlig.

Khan sier han ikke har gjort noe av dette.

Khan tok makta i 2018. Da hadde han støtte fra militæret. Det er vanlig at regjeringen søker støtte hos militæret. De har styrt landet i 30 av de 75 årene siden de ble uavhengige fra Storbritannia.

Pakistan sliter både politisk, men også økonomisk for tiden. Renta er skrudd opp til 21 prosent. Det er et forsøk på å hindre at prisene øker. Prisene har økt med 36 prosent det siste året.

Landet sliter med gjeld og de er i ferd med å gå tomme for dollar.

Khan ønsker at landet skal velge ny regjering. Mens nåværende regjering sa nei til å holde valg i provinsen Punjab innen mai. Det kan føre til at domstolen må gjøre noe med regjeringen. Høyesterett har tidligere fått to statsministere til å slutte.

---

Kort om saken

  • Imran Khan ble pågrepet tirsdag.
  • Det har ført til at mange av de som støtter ham, protesterer mot landet.

---

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå