Verden

Minst 42 døde etter et selvmordsangrep

Minst 42 personer ble drept og mange skadd under et selvmordsangrep i Pakistan søndag. Bomben sprengte på et møte for et radikalt islamistisk parti.

– Rundt 130 skadde mennesker er sendt til sykehus. Det sier den lokale legen Faisal Khan. Han bekrefter at minst 40 personer ble drept.

En talsmann for de som jobber med å redde folk sier flere kan ende opp med å dø. Dermed kan tallet på drepte bli høyere.

Selvmords-angrepet skjedde søndag. Bomben sprengte under et møte der 400 medlemmer av partiet Jamiat Ulema-e-Islam holdt et valgmøte.

– Mens vi ventet på at ledelsen for partiet skulle komme, hørte vi plutselig et stort smell. Det sier 24 år gamle Sabeeh Ullah til nyhetsbyrået AFP.

– Jeg ble liggende på bakken ved siden av noen som hadde mistet armer og bein. Luften var fylt med lukten av menneskekjøtt, sier han.

Jamiat Ulema-e-Islam leder av Maulana Fazlur Rehman. Han er en del av Pakistans samlings-regjering. Han regnes også som en tilhenger av Taliban. Rehman har tidligere overlevd minst tre angrep. Men det er ikke kjent om han var til stede på møtet søndag.

En lokal gruppe av IS har tidligere angrepet Jamiat Ulema-e-Islam. De har også anklaget partiet for å lyve.

---

Kort om saken

  • Minst 42 døde etter et selvmordsangrep i Pakistan.
  • Det skjedde søndag.
  • Mange flere ble skadd.

---

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå