Verden

Kattekafé skal bringe håp til Gaza

En kattekafé har åpnet dørene på Gazastripen. Målet er at palestinerne skal få en pause fra hverdagen.

Nehma Maabad setter ut en skål med mat. En gjeng katter er glade for å få mat. Maabad har åpnet Gazastripens første kattekafé. Den heter «Meow Cat Cafe».

Kafeen er inspirert av hennes egen lidenskap for katter. Hun håper andre vil finne glede der. Palestinerne opplever stadig vold og uro i hverdagen.

– Jeg ville starte et prosjekt som gir tilbake til samfunnet, sier Maabad.

Kafeen er også en lekeplass for kattene som bor der. Kattekafeer er en voksende trend rundt om i verden. Konseptet startet i Taiwan. Men kafeen i Faza er unik.

Gaza har lenge vært fanget i krig. Israel og Palestina har kjempet mange kamper der. Det er synlig over hele byen.

Det har hatt konsekvenser. Det er få ting for folk å gjøre på fritiden. Over halvparten av unge står uten jobb. Det er mye vold der.

Kafeen skal tilby noe annet. Barn og unge skal finne et fristed. Det koster 10 shekel i timen å være der. Det er rundt 28 kroner. Pengene går til kattene. Både til mat og veterinær.

– Jeg startet dette stedet slik at folk kan være glade og puste litt ut. Selv om det bare er i fem minutter. Så kan de dra hjem litt lykkeligere, sier hun.

Psykolog Bahzad al-Akhras mener kafeen kan være viktig. Særlig på et sted som Gaza.

– Kontakt med dyr har en positiv psykologisk innvirkning på mennesker, sier al-Akhras.

14 år gamle Hala Abu Maghaseeb besøker kafeen. Hun ønsker seg egentlig katt som kjæledyr. Derfor er kafeen et fint sted å dra.

– Det er et fint prosjekt. Jeg kommer hit for å stresse ned. Jeg elsker katter, sier hun.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå