Det blir varmere i Italia. Bøndene får nye muligheter. Nå satser flere på eksotisk frukt.
Folk har lenge drevet med eksotisk frukt på øya Sicilia. Men nå henger andre bønder seg på. Slik som i regionene Puglia og Calabria.
Italia er kjent for produksjon av druer. De er også kjent for sitrusfrukter. Slik som appelsin og sitron. Nå skal de dyrke mer mango, banan og avokado.
Men høsting av druer kan bli vanskeligere. Både på grunn av vær og sykdommer. Italia kan produsere 13 prosent mindre vin i år. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.
Italia produserer mest vin i verden i dag.
Andrea Passanisi er fruktbonde. Han har dyrket avokado og mango i 17 år. Passanasi holder til på Sicilia. Han dyrker i skråningene av vulkanen Etna.
Han er bekymret for ekstremværet. Det blir også en trussel for de som dyrker tropisk frukt, sier han.
– Problemet med endringene i klimaet er årstidene. Det blir vanskelig å vite hvordan været blir.
Eksotiske frukter er også sårbare, sier Lorenzo Bazzana. Han er fra selskapet Coldiretti. De jobber for jordbruket.
– De er like sårbare som druer og sitrusfrukter. Når stormer, styrtregn og tørke skjer stadig hyppigere.