Verden

31 babyer reddet ut av sykehuset

31 premature spedbarn ble evakuert søndag. De har vært på Shifa-sykehuset i Gaza by.

Shifa-sykehuset ligger i Gaza by. Mange pasienter blir tatt vare på av få helsearbeidere. Blant annet babyer som er født for tidlig.

Flere organisasjoner har samarbeidet. Blant annet Verdens helse-organisasjon (WHO) og Unicef. Unicef er en del av Verdens-organisasjonen FN.

De har hjulpet ansatte på sykehuset. De fikk 31 babyer ut av sykehuset.

– 31 babyer ble i dag reddet fra Shifa-sykehuset i det nordlige Gaza, sier Unicef søndag kveld.

Å få babyene ut var farlig. WHO har kalt Shifa-sykehuset en dødssone. 300 pasienter er igjen med 25 helsearbeidere. Rundt 2.500 dro fra sykehuset til fots i helgen.

WHO skal jobbe for å få de resterende ut.

De 31 nyfødte ble fraktet i kuvøser. Palestinske Røde Halvmåne hjalp til. De brukte ambulanser for å få babyene ut. De kom trygt fram til et sykehus i Rafah. Det ligger helt sør i Gaza.

Barna skal sendes til sykehus i Egypt mandag, sier Ashraf al-Qedra. Han er talsmann for Gazas helsedepartement. Barna skal reise sammen med familiene sine.

Unicef jobber med å finne familiene til alle babyene. Åtte spedbarn har dødd på Shifa-sykehuset. Tallene er siden 11. november. Kuvøsene sluttet å virke. Sykehuset hadde ikke drivstoff nok til å få strøm. Det sier Gazas helse-departement.

Et team fra FN fikk besøke sykehuset i én time lørdag. Etter det har WHO bedt om å evakuere resten av pasientene.

– Pasienter og helsepersonell er redde. De frykter både for sin helse og sine liv, skriver WHO i en uttalelse.

Israelske soldater rykket inn i bygninger på sykehuset onsdag. De skal fortsatt ha vært inne søndag. Ansatte og pasienter har ikke hatt strøm eller medisiner de siste dagene.


Siste utgave

På forsiden nå