Verden

De er Europas mest ettersøkte

60 personer er på Europols liste over mest ettersøkte kriminelle.

Mange er regnet for å være farlige. De har drept en kollega, smuglet narkotika eller drevet med kjøp og salg av mennesker.

Europol er en del av EU. De støtter EU-landene med å forebygge og bekjempe kriminalitet. De har en lang liste over ettersøkte kriminelle.

Og de ber om din hjelp: Kanskje har du sett en av personene på lista?

Det er ingen nordmenn på lista til Europol. Men vi finner tre svensker, en danske og en finlender. Det er flest menn, men også et lite fåtall kvinner.

For enkelte lover politiet i landet en belønning om du hjelper med tips. I ett tilfelle på 200 000 euro, som er nesten 2,3 millioner kroner.

Samtidig er det greit å vite at rundt halvparten på lista regnes som farlige. Det siste er kanskje ikke så rart. Det de er ettersøkt for, er svært alvorlig. Det gjelder alt fra grove drapssaker til smugling av narkotika. Noen har drevet menneskehandel med barn. Her ser du hele lista av Europols mest ettersøkte.

En av de som har vært ettersøkt, er mafiabossen Marco Raduano. Han var dømt til 24 års fengsel, men rømte fra fengsel på den italienske øya Sardinia i februar. Fredag ble han tatt av politiet på den franske naboøya Corsica. Det skriver CBS. Ifølge Europol var han den øverste lederen av mafiagruppen Società Foggiana. Med ansvar for både drap, utpressing og smugling av narkotika.
Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå