Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Clinton vant debatten

Hillary Clinton og Donald Trump møttes til TV-debatt for første gang. Ekspertene mener Clinton var best.

Natt til tirsdag var det debatt mellom Clinton og Donald Trump for første gang. Snart skal folket i USA bestemme hvem deres nye president er. Presidentvalget er 9. november. Blir det Clinton fra Det demokratiske partiet? Eller Trump fra Det republikanske partiet?

Nattens debatt handlet om flere temaer: hva er viktig for USA i framtiden, økonomi og sikkerhet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Du har sagt at Clinton ikke ser ut som en president. Nå står hun foran deg. Kan du forklare hva du mener med dette? spurte Lester Holt. Han styrte debatten på scenen.

– Jeg mener hun ikke har den nødvendige utholdenheten, svarte Trump.

– Når han har reist til over 100 land og forhandlet, kan vi diskutere hvem som holder ut lengst, sa Clinton.

Dette var bare en av gangene Clinton klarte å svare Trump igjen. Flere eksperter mener Clinton var best i debatten.

– Hillary Clinton viste at hun var godt forberedt. Hun kom med konkrete løsninger på konkrete problemer, sier Alf Tomas Tønnesen til nyhetsbyrået NTB. Han er ekspert på amerikansk politikk. Tønnessen jobber ved Høgskulen i Volda.

Trump er kjent for å oppføre seg bøllete på scenen. Han har snakket stygt om Clinton tidligere. I natt var han ikke så bøllete. Det mener Jens Elmelund Kjeldsen. Han er ekspert på språk. Og hvordan folk oppfører seg når de holder taler.

– Trump prøvde å virke skikkelig og ikke som en gal person. Men han var også slik han pleier. For eksempel at han lener seg fram. Clinton gjorde ikke det en eneste gang. Hun avbrøt han ikke i det hele tatt. Hun var rolig og kontrollert, sier Kjeldsen til NTB.