Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Har han fornærmet EU for siste gang?

Nigel Farage har kjempet for å få Storbritannia ut av EU. Tirsdag fornærmet han EU kanskje for siste gang.

Torsdag sa britene at de vil melde seg ut av Den europeiske union (EU). Etterpå har det vært kaos. Flere politikere i landet har sagt at de skal slutte. Britiske pund er blitt verdt mindre. Mange er redde for at landet skal få økonomiske problemer. Flere angrer på at de stemte for utmelding.

Men Nigel Farage er fortsatt glad. Han er leder av det britiske uavhengighets-partiet UKIP. Han har kjempet i mange år for at britene skal melde seg ut av EU.

Tirsdag var han på plass i EU-parlamentet i Belgia. Der møtes de folkevalgte politikerne for å diskutere. Farage gjorde seg veldig upopulær. Presidenten av EU-kommisjonen heter Jean-Claude Juncker. Han leder det som er regjeringen til EU. Han skulle tale til parlamentet om situasjonen med Storbritannia. Han fikk ikke sagt så mye før han ble avbrutt.

Farage og andre fra partiet hans klappet. Det gjorde de da Juncker sa at resultatet i Storbritannia må respekteres. Men Juncker ble ikke glad for avbrytelsen.

– Det var vel siste gangen dere klapper her. Jeg er litt overrasket over at dere fortsatt er her. Dere kjempet for utmeldelse. Det britiske folket stemte for utmeldelse. Hvorfor er dere her? sa han til Farage, ifølge avisa Aftenposten.

Da klappet resten av folket i den store salen.

Det er fortsatt ikke sikkert om Storbritannia skal melde seg ut av EU. Landene i EU er uenige. Frankrike ønsker at Storbritannia forlater EU raskt. Tyskland ønsker å gi Storbritannia den tiden de trenger til å bestemme seg.