Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mexico irriterte etter besøk fra USA

Ministre fra USA besøkte Mexico denne uka. Mexico er irritert og bekymret.

USAs utenriksminister Rex Tillerson besøkte Mexico onsdag og torsdag. Mexicos utenriksminister Luis Videgaray sier Mexico er «bekymret og irritert». De mener USA har en «farlig» politikk. Det skriver kanalen NRK

De to utenriksministrene snakket om forholdet mellom de to landene. Det har ikke vært veldig godt. Spesielt ikke etter at Donald Trump ble USAs president. De er mye uenige.

– Vi har tatt et steg i riktig retning, sa Videgaray.

Men han sa samtidig at forhandlingene med USA vil bli lange. Og han tror ikke de blir enkle. Videgary sa de må snakke om innvandring, sikkerhet og handel.

Innenriksminister John Kelly var også i Mexico. Han hadde også møter med ministre i landet. Det skriver nyhetsbyrået NTB. 

Donald Trump vil blant annet bygge en mur på grensa mellom USA og Mexico. Han vil stoppe ulovlige innvandrere. Han vil også sende tilbake innvandrere fra Mexico. Alle som har gjort noe ulovlig vil han sende tilbake.

Men Kelly sa torsdag at de ikke vil sende alle tilbake på en gang.

Trump har også vært imot handel med Mexico. Landene har avtaler om å handle med hverandre. Men Trump vil lage en ny avtale. Det liker ikke Mexico.