Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå rydder politiet gatene i Hongkong

Politiet fjerner demonstrantene i Hongkong. Noen går frivillig. Andre blir arrestert.

Folk i Hongkong har demonstrert i to måneder. De har stått, sittet og sovet i gatene rundt finans-distriktet i sentrum. De protesterer mot at myndighetene i Kina ikke er demokratiske nok. Folk startet å protestere i slutten av september. Da var mange tusen med. i Den siste tiden har det vært færre.

Men nå vil myndighetene har slutt på protestene. Politiet demonstranter. De begynte aksjonen torsdag morgen. Det skriver britiske BBC.

Politiet begynte med å fjerne telt og leire som demonstrantene har satt opp. De ba folk om å dra sin vei, ellers ville de ble arrestert. Da dro noen av demonstrantene frivillig. Men mange ble igjen.

Blant de arresterte er politiker Martin Lee, studentlederen Nathan Law og sangeren Denise Ho.

Demonstrantene ønsker mer demokrati i Hongkong. De vil at folket fritt skal få velge lederen av regionen. Nå sier regelen at Kinas myndigheter skal godkjenne leder-kandidater før valg.

Mange har protestert på demonstrantene. De sperrer veiene og forstyrrer byen, sier flere. Et busselskap gikk til retten for å få dem fjernet. Eiere og ansatte i butikker er lettet. De har slitt med salget etter at protestene begynte.

– Kundene kommer ikke fordi de er redde for alt bråket. Vi får ikke levert varer før området er blir tryggere, sier Ponti Li til South Morning China Post. Hun jobber i en godteributikk i området.

– Jeg er veldig glad for at politiet rydder området. Jeg håper demonstrantene aldri kommer tilbake, sier Li.

LES MER HER: Én måned med protester i Hongkong

LES MER HER: Politi banket opp demonstrant