Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Obama advarer mot Trump

President Barack Obama mener Donald Trump er uskikket til å bli ny president i USA.

Donald Trump er president-kandidat for Det republikanske partiet. Han kan bli ny president i USA i november. Men dette bør ikke skje. Det mener president Barack Obama. Han sier Trump ikke passer til å være president. Obama anbefaler velgerne til republikanerne å stemme på Hillary Clinton. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Flere ganger har dere måttet ta avstand fra det han sier. Hvorfor skal dere da støtte ham? Hva sier det egentlig om partiet deres når han får holde på slik? sa Obama under en tale tirsdag.

Obama sa han vanligvis ikke er enig med sine politiske motstandere. Men det er første gang han mener en motstander er uskikket til å bli president.

Flere av republikanerne er enige med Obama. Trump er en omstridt mann i partiet. Han blir enten elsket eller hatet. Trump har fått mye kritikk de siste dagene. Han har kjeftet på en muslimsk familie som holdt tale for Hillary Clinton. De fortalte om sønnen deres som var soldat og ble drept i Afghanistan da han kjempet for USA. Tirsdag tvang han også en kvinne med barn til å forlate salen under en tale.

Til nå har flere republikanske politikere sagt at de heller vil stemme på Clinton. Disse politikerne er Brent Scowcroft, Richard Armitage og Henry Paulson. Det skriver kanalen NRK.