MITT ORD: 

Ryddig B-menneske

Monica Helvig prater ikke så mye tidlig på morgenen. Da trenger hun ordet «B-menneske».

Monica Helvig er 47 år gammel. Hun er daglig leder i Leser søker bok. De har kommet med podkasten PodKæst. Det er en podkast for ungdom. Musiker Fela er programleder.

– Hva er ditt favorittord? 

– «Framifrå».

– Hvorfor liker du dette ordet så godt?

– Jeg liker både hvordan det ligger i munnen og hvordan det ser ut i skrift. Og så tar jeg det kun fram ved spesielle anledninger, når noe virkelig er ypperlig. Det er et ord jeg gleder meg til å bruke!

– Hvilket ord liker du ikke?

– «Sinnssykt». Det skjærer i ørene. Sinnssykt bra. Sinnssykt godt. Sinnssykt fint.

– Hva er et typisk podkast-ord?

– «Interessant». Dette er et ord som brukes mye for å oppmuntre samtale-partneren. Men også for at personen skal fortelle litt mer.

– Hvilket ord bruker du ofte? 

– «Topp!»

– Hvilket ord beskriver deg best?

– Da må jeg svare «ryddig». Ryddig som i et ryddig hode. Og ryddig i forhold til situasjoner og andre mennesker. Men nå tenker jeg at jeg burde svart «B-menneske». Det ordet bruker jeg for å forklare at jeg ikke er særlig pratsom klokken sju på morgenen. Jeg er kreativ når andre har lagt seg.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå