Kultur

Nå ser vi like mye film på kino som før pandemien

Vi så veldig lite film på kino under korona-pandemien. Men i januar minnet besøkstallene om årene før pandemien.

Folk i Norge har latt seg lokke tilbake til kino. Filmer som «Kampen om Narvik», «Avatar: The Way of Water» og «Folk og røvere i Kardemomme by» har alle hatt stor suksess.

I januar ble det solgt nesten 959.000 billetter på norske kinoer. I 2022 ble det solgt 245.000 færre billetter i samme måned. Da var det fortsatt en del smitte med korona. Men det var verst i 2021. Da ble det bare solgt drøye 136.000 billetter.

– Det gleder oss i kinobransjen stort. Etter en tøff periode med korona i 2020 og 2021, så synes vi at vi fortjener en opptur. Det sier Espen Lundberg Pedersen. Han er administrerende direktør i Film og Kino. De er en organisasjon for blant annet kino-bransjen.

2020 er siste år det er naturlig å sammenligne med for bransjen. Da ble det solgt litt over 1.000.000 million billetter, mens det i 2019 ble solgt 880.000.

«Kampen om Narvik» er den mest populære filmen så langt i år. Den har solgt mer enn 257.000 billetter i 2023. Det er rundt 8.000 mer enn «Avatar: The Way of Water», som er nest mest populær. «Folk og røvere i Kardemomme by» er nummer tre på lista, og er sett av rundt 139.000 i 2023.

– Nå stoler vi på mange spennende premierer i tiden som kommer, sier Lundberg Pedersen.

Og i februar kommer det flere filmer som kan lokke mange folk til kino. En av disse er «Ant-Man and the Wasp: Quantumania». Filmen er fra seriene til Marvel.

Mange gleder seg nok også til nye eventyr med «Asterix & Obelix i Dragens Rike». Den har også premiere i februar.

I år er det også 25 år siden «Titanic» hadde premiere på kino. Det blir markert med at filmen blir vist på mange kinoer igjen.

Mars byr på filmer som «Mumier På Eventyr», «The Whale», «KuToppen- På Sporet» og «Creed III». Det viser en oversikt fra Filmweb.

Klar Tale har også skrevet om de norske filmene som kommer på kino dette halvåret. Du kan lese mer om disse her.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå