Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norsk natur i Disney-tegnefilm

Disneys nye tegnefilm «Frost» har premiere 1. juledag. I filmen kan du se både norske fjorder, troll og vikinger.

«Frost» er selskapet Disneys nye julefilm. Filmen har premiere 25. desember. Handlingen er laget fra H.C. Andersens eventyr om Snødronningen. Forfatter H.C. Andersen er dansk, men naturen i «Frost» er inspirert av Norge.

Folk fra Disney har brukt mye tid i Norge. Det har ført til høye fjell og brede fjorder i «Frost». Kjente steder som Bryggen i Bergen, Nidarosdomen og Akershus festning er tegnet inn i filmen. Du får også se stavkirker, norske fjorder, vikingskip og troll som snakker norsk.

Årsaken er at Visit Norway har samarbeidet med Disney, melder nettstedet nrk.no. Visit Norway reklamerer for Norge.

– Dette er en fin anledning til å vise fram Norge, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin til nrk.no. Han er reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

LES OGSÅ HER: Film inspirert av Lofoten

«Frost» handler om den unge jenta Anna. Hun drar ut på en lang reise for å finne søsteren Elsa. Elsa er snødronning. Det er lagt en forbannelse over hele landet. Det har gjort at det er evig vinter. Vennen Kristoff og reinsdyret Sven blir med Anna på reisen. Hun møter også den snodige snømannen Olaf.

Den amerikanske skuespilleren Kristen Bell har stemmen til Anna i filmen. Hun sier at hun alltid har drømt om å spille i en Disneyfilm. Bell forteller at hun kjempet for å gjøre Anna til en litt annerledes prinsesse.

– Jeg ville spille den jenta jeg ønsket å se da jeg var liten. Hun som var tullete og snodig og tar rare valg. Akkurat slik jeg gjorde, sier Bell til avisa Huffington Post.

May Kristin Kaspersen har stemmen som Anna i den norske utgaven av filmen. Lisa Stokke er snødronningen Elsa. Thorbjørn Harr har stemmen som Kristoff.

Du kan lese flere saker om jul på Klar Tales egen juleside. Den finner du her.