Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alle må få vite mer om korona

Vi får mer og mer informasjon om korona-viruset. Det kan aldri bli nok. Hvordan sikre at alle forstår og følger reglene?

I ni måneder har korona-viruset spredd seg her i Norge. Norske myndigheter har gjort mye for å hindre at flere blir smittet. Det viktigste har vært å komme med informasjon. Målet har vært å si hva vi må gjøre for å stanse spredningen.

Informasjonen kom først på norsk. Det tok tid før den kom på andre språk på internett. Andre informasjons-kampanjer og tiltak ser ikke ut til å virke godt nok.


Svært mange av de smittede er opprinnelig fra andre land enn Norge. Noen innvandrere er blitt hetset som følge av dette.


Klar Tale spurte folk med annen bakgrunn enn norsk om de får nok informasjon om korona. Og hva slags informasjon de får. Vi fikk få svar. En gruppe jobber for myndighetene med det samme. Fortsatt er det vanskelig å si hva som er riktigst metode for å stanse smitten i noen grupper.

Det som er klart, er at vi må ta rådene på alvor. Uansett. Og at myndighetene må blir enda klarere i hva de forteller oss. Folk må synes reglene er gode og tydelige for å respektere dem. Vi trenger også forbilder og eksempler som berører oss. For vi blir flinkere til å følge reglene om vi skjønner at vi kan miste noen vi er glad i.