Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

De som jobber når vi har fri

Selv om det er felles-ferie, er det noen som er på jobb. Vi bør ta oss tid til å se og takke de som gjør at vi kan ha en god ferie.

«Vær så god», sier jenta i is-kiosken på stranda. «Velkommen inn», sier personen i resepsjonen på hotellet. «Hvordan går det med deg?» sier legen som tar imot på den lokale legevakten. Dette er eksempler på noen som holder Norge i gang, selv om vi andre tar fri.

Noen har jobbene om sommeren som en måte å tjene ekstra penger på. For turist-næringen er det de tjener i korte sommer-uker, penger å leve for resten av året. Studenter trenger sommerjobben for å betale for studiene. Den gir dem nok penger til å lære mer.

Les også: Denne dama skal sikre fjell

Sommerjobb kan også være en måte å teste ut en jobb på. Kanskje er det noe du vil drive med i framtida? Eller er jobben et bidrag til samfunnet? Som å sikre fjellsider, slik Klar Tale skriver om denne uka. Kanskje får du også venner og minner for livet fra arbeidsplassen under sommerjobben.

Det er så lett å være blind for dem som gjør noe ekstra for at vi skal ha det bra. I ferien blir vi stresset, skal rekke mye og er kanskje mest opptatt av den fine utsikten. Men vi bør også se dem som jobber og takke for det. Det gjør det mulig for oss å nyte ferien vår. Til tross for korona.

Emneord

mening