Leder

Kjærlighet skiller ikke på kjønn

Gutter som er glade i gutter. Eller jenter som er glade i jenter. Slik har vi det i Norge. Men hva gjør du for å endre holdningene til de som ikke synes det er greit?

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Juni er måneden vi feirer Pride. Og det bør vi være stolt over. Klar Tale deler i ukens avis historier fra to kvinner. De forklarer hvorfor det er viktig å vise at det er greitt å være glad i noen av det samme kjønn. Og hvorfor vi fortsatt må ha Pride.

For også i år blir regnbueflagg ødelagt og brent her i Norge. Homofile og lesbiske møter motstand også her. Samtidig blir lover mot homofile stadig strengere i andre land i verden.

En ungdom jeg kjenner er skeiv. Benjamin er ikke overrasket over hets mot homofile eller om flagg som rives i stykker. Han delte en historie på Facebook nylig, om hvordan han opplever å bli møtt. Pride-flagget utenfor familiens hus ble kastet inn i hagen av en gjeng ungdommer, midt på natten.

«Et symbol på kjærlighet, stolthet og kampen for like rettigheter til alle. Det ble for provoserende til at det kunne henge i en hage. Dette er tredje natten vi har flagget oppe», skriver Benjamin.

Han stiller også noen spørsmål som er ekstremt viktige:

«Hva gjør DU for å bekjempe disse holdningene? Hva gjør DU for at vi som er skeive skal føle oss (og være) trygge? Hva gjør DU for å få ned forskjellene i livskvalitet mellom skeive og ikke-skeive?»

Vi bør lytte til Benjamin. Og tenke oss om.

Kjærlighet skiller ikke på kjønn. Men det kan være vanskelig for noen å akseptere. Derfor er det ekstra viktig med en feiring av Pride. Den minner oss på at vi må jobbe for vårt mangfold i samfunnet. Og da må vi bidra, alle sammen.

For her i Norge er lov og normalt å være skeiv. Som kong Harald sa det: nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå