Leder

Tur til glede og trening

Abdur vil inspirere andre innvandrere til å gå tur. Han er et forbilde.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Friluftsliv er en viktig del av mange nordmenns liv. Under pandemien var det stadig flere som oppdaget hvor flott det er ute. Da måtte vi finne på andre aktiviteter. Siden har det blitt stadig flere hengehøyer i trærne i marka.

Flere organisasjoner jobber aktivt for å flere innvandrere ut i naturen. Både Den norske turistforening (DNT) og Norsk Friluftsliv.

– Friluftslivet og turkulturen vår er en viktig nøkkel til det norske samfunnet, sa Siri Meland i Norsk Friluftsliv i 2020. De mener det er viktig for integrering, for helsa og for å slå røtter i et lokalsamfunn.

Det er bra for helsa å gå tur, viser forskning. Fysisk aktivitet fremmer god helse, gir bedre humør og søvn, mer energi og reduserer stress, ifølge Helsedirektoratet. Friluftsliv er en av aktivitetene de anbefaler.

Du trenger ikke gå langt for å drive med friluftsliv. Å gå tur i nærheten av der du bor har også effekt. Kanskje finner du en sti du aldri har tråkket før? Inviter en venn. Bli med en gruppe med frivillige. Eller gå alene. Det er bare å prøve.

Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå