Norge

Carl I. Hagen kjørte ned kjærestepar

Fremskrittspartiets tidligere leder Carl I. Hagen kjørte ned et kjærestepar på Frogner i Oslo. Det skjedde nyttårsaften.

Carl I. Hagen er fratatt førerkortet. Det skjedde etter at han nyttårsaften kjørte ned et kjærestepar. Det var i et gangfelt på Frogner i Oslo. Det skriver avisa VG.

Den tidligere lederen for Fremskrittspartiet (Frp) var sammen med kona Eli Hagen. De var på vei til nyttårsfest. Samtidig skulle kjæresteparet Bettina Håberg Badendyck på 24 år og David Wagemann på 30 år krysse gata i et gangfelt. Kjæresteparet hadde nettopp feiret nyttårsaften med å spise middag og banankake. De skulle gå en tur til Frognerparken.

– Jeg husker at jeg gikk ut i gangfeltet. Plutselig fløy jeg i luften og landet på bakken, sier Wagemann til VG.

Han sier at Eli og Carl I. Hagen kom ut av bilen. Flere folk som gikk forbi, skal ha sett kollisjonen. Kjæresteparet ble sendt til sykehus med ambulanse.

Hagen er veldig lei seg. Han ønsker paret god bedring. Han venter nå på politiets etterforskning. Han hadde ikke promille, men politiet tok førerkortet hans. Det er vanlig ved slike hendelser. Hagen ønsker ikke å la seg intervjue av VG. Men han har svart skriftlig på avisens spørsmål.

– Jeg beklager veldig sterkt uhellet. Som sjåfør opplevde jeg marerittet, nemlig et par fotgjengere rett foran bilen. Jeg hadde ikke mulighet til å stoppe. Om det var lysforhold eller mørke klær uten refleks om kvelden, vet jeg ikke. Men paret var ikke synlig for meg før de var rett foran bilen, skriver Hagen.

Badendyck er uføretrygdet. Hun håper at Hagen spanderer nye bukser på henne.

– På grunn av smertene i beinet, klippet ambulanse-folkene opp beinet på buksen min. Det var de aller nyeste buksene jeg har. Kanskje Hagen bør kjøpe nye til meg, sier hun.

Siste utgave

På forsiden nå