Norge
OSLO 20040730: Jan Erik Berg (43) er en av mange hobbyfiskere som tilbringer sommerdagene på Sjursøya og på andre steder i Oslofjorden for å fiske. Han er sykmeldt fra jobben sin i Ringnes, og bruker heller tiden på å fiske enn på å sitte inne og glane. Oslofjorden har et rikt fiskeliv. Berg har fått både torsk, flyndre, makrell, sei og til og med ål på kroken. Han spiser fisken selv, og tilbereder gjerne fisken på grillen nå om sommeren.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .

Nå blir det forbudt å fiske torsk

Det er altfor lite torsk i Oslofjorden. Derfor blir det forbudt å fiske torsk.

Det blir forbudt å fiske torsk i Oslofjorden. Forbudet gjelder fra Telemark til grensa mot Sverige. Det blir forbudt fra lørdag. Forbudet gjelder hele året. Både for yrkesfiskere og de som fisker som en hobby på fritida.

– Forbudet er nødvendig. Det må til slik at det kan bli flere torsk i Oslofjorden igjen, sier Liv Holmefjord. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Hun er direktør i Fiskeridirektoratet. Det kan gjøre at det blir mulig å fiske torsk igjen senere.

Torsken forsvinner fra kystområder og fjordområder. Det skjer lengst sør og øst i landet. Det er verst i Oslofjorden og ved kysten av Skagerrak. Det sier direktoratet.

Holmfjord sier at fritidsfiske og klimaendringer kan ha påvirket mengden torsk.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå