Norge
Bildet viser en fjellside der det har gått et ras.

Tror de har funnet bilen som ble tatt i raset

Politiet tror de har funnet en bil i Jølstravatnet. En mann er fortsatt savnet etter raset i forrige uke.

I forrige uke kom det flere ras i Jølster i Sogn og Fjordane. Det skjedde tirsdag 30. juli. En bil forsvant i ett av rasene. Den ble kjørt av en mann i 50-årene. Han er fortsatt savnet.

Redningsmannskaper og politi har lett etter både bilen og den savnede mannen. De har søkt i Jølstravatnet. Blant annet er det brukt en miniubåt i letingen. Torsdag sa politiet at de tror at de har funnet bilen.

Søket etter den savnede har foregått i en uke. Tidligere er det funnet bildeler i innsjøen.

– I dag ble det avdekket en større gjenstand av metall. Den ligger på rundt 170 meters dyp, 660 meter ut i vannet. Det ble gjort nærmere undersøkelser rundt gjenstanden med sonar. Politiet kan med stor sikkerhet si at det er en bil som er funnet. Det står det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Det er dårlig sikt i vannet. Derfor kan ikke politiet ta bilder. De får dermed ikke undersøkt om det er noen i bilen. Det er også uklart om bilen ligger i selve raset eller i vannet.

– Vi har ingen garanti for at vi finner den savnede i bilen. Men dette øker sjansene mye, sier lensmann Dag Fiske i Sunnfjord. Han har snakket med avisa Bergens Tidende.

Politiet vil gjøre flere undersøkelser i vannet når det blir bedre sikt. Da vil de vurdere om de skal få opp bilen. Eller om de skal sende ned miniubåt. De jobber også med å finne ut hvordan de kan få opp bilen.

De jobber også med å finne ut når og hvordan gjenstanden kan heves.

Det var et kraftig regnvær som var årsaken til rasene. I Jølster gikk skredene mellom Skei og Vassenden. På veien E 39 i Sogn og Fjordane kom det fire ras på en strekning på 3 kilometer.

Politiet har fått kritikk. De åpnet E39 for tidlig etter rasene. Kort tid etter gjenåpningen kom raset som tok med seg bilen.

Politiet har beklaget at det endte svært tragisk.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå