Norge
Bilde 1 av 2

Det kan bli dyrere å ta toget sørover til jul

Når Go-Ahead tar over togene på Sørlandsbanen blir de billigste billettene dyre. Det kan være lurt å tenke på før du reiser på juleferie.

Selskapet Go-Ahead tar over togene på Sørlandsbanen på søndag. Det blir det første toget de kjører i Norge. Vognene vil se uendret ut for de som skal ta toget. Go-Ahead sier de ikke rekker å endre mye før toget skal gå.

– Det er ikke praktisk mulig for oss. Vi overtar tog-settene og ansatte fra Vy over natten. Det sa Kristin Monstad til Dagsavisen i november. Hun er sjef for kommunikasjon og samfunns-kontakt i Go-Ahead Norge AS.

Hun sier at de prøver å få logoen sin på noen av togene den første dagen. Hun sier også at dette vil ta tid. Det første som viser at Go-Ahead tar over er de nye uniformene.

Jon Georg Dale skal være med på togturen. Han er samfersels-minister.

Prisen staten må betale, var viktigst for at Go-Ahead fikk jobben med å kjøre togene.  Prisen for de som tar toget, kan bli høyere. Go-Ahead vil endre prisene etter hvor mange som vil reise. Det betyr at det blir dyrere på de avgangene mange vil bruke.

Monstad sier at de også kan sette ned prisen. Det kan de gjøre for å få flere til å ta andre avganger. De vil også vente en stund før de endrer prisene mer. Det blir først etter at de får erfaring med å kjøre tog på disse rutene.

Studenter over 30 år får ikke lenger rabatt på billettene hos Go-Ahead. Den er 25 prosent i dag, men blir fjernet på søndag, skriver nyhetsbyrået NTB.

De billigste billettene blir også dyrere. Hos Vy koster det nå 249 kroner for minipris-billett mellom Oslo og Stavanger. Go-Ahead sine lavpris-billeter skal koste 319 kroner.

Skal du reise med både Vy og Go-Ahead trenger du to billig-billetter. Før holdt det med en. Det gjør også at de billigste reisene kan bli dyrere.

De dyreste billettene vil koste det samme hos Go-Ahead som det koster hos Vy i dag.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå