Norge
Bilde 1 av 3

Se barnas 17.mai-hilsen til kongen og dronningen

Barnetoget ble avlyst. Da tegnet hundrevis av barn 17. mai slik det skal være. Kongeparet får hele samlingen.

Ingen skolekorps og skolebarn fikk marsjere over Slottsplassen i år. De fikk ikke vinke til kongefamilien. Korona-viruset har stjålet 17. mai-feiringen slik vi kjenner den.

Marianne Borgen er Oslos ordfører. Hun syntes hun måtte finne på noe.

– 17. mai-komiteen i Oslo besluttet at det ikke ble noe tog i år. Da var det mange barn som ble litt lei seg. Det å gå opp til Slottet og vinke til kongen og dronningen er noe de gleder seg til. Jeg tenkte fort at jeg skulle invitere barna som ellers skulle gått i toget. Og få dem til å tegne og skrive det de forbinder med 17. mai, forteller hun til nyhetsbyrået NTB.

Hun ba derfor skoleelevene om å tegne og skrive dikt. Slik at kongen og dronningen likevel skulle få en hilsen på den store dagen. Tegningene fyller det store møtebordet på ordførerens kontor. Over tusen tegninger som er skannet, sendt digitalt og skrevet ut.

– Jeg blir veldig rørt av det. For du ser at det barna forbinder 17. mai med, er fellesskap og samhold. Is og brus, flagg, faner og korps. Mange har også tegnet Slottet. Det er mye glede forbundet med minnene barna har om 17. mai, sier Borgen.

Regnbuene og ordene «Alt blir bra» er også med. Det har barn ofte skrevet og tegnet i løpet av disse månedene.

Ordføreren vil selv møte opp på Slottet på nasjonaldagen. Hun skal levere alle kunstverkene. Hun håper å få med seg elevråds-lederne fra Vålerenga og Grünerløkka skoler. De to skolene fyller begge 125 år i år. Elevene derfra skulle gått først i barnetoget.

Men verken hun eller elevråds-lederne får møte kongen og dronningen personlig. Det forteller Borgen. Tegningene og hilsenene blir levert til en ansatt på Slottet. Personen sørger så for at de kommer fram.

Siste utgave

På forsiden nå