Norge

Det blir færre plasser på buss og bane

Minst annenhvert sete skal være tomt. Hos Ruter skal sju av ti plasser for reisende være ute av bruk. Slik skal kollektiv-trafikken unngå mer korona-smitte.

I helga begynte jobben med å merke seter og ståplasser på trikk og T-bane i Oslo. Det er plasser som ikke skal brukes. Målet er at det skal være mer avstand mellom de som reiser, skriver avisa Aftenposten. Det skal hindre korona-smitte.

Les mer: Busser, tog og trikker kan bare være halvfulle

Et vognsett med tre vogner på T-banen har normalt plass til 450 personer. I tiden framover vil det bare ha plass til 130. På de nye trikkene er det til vanlig plass til 212 passasjerer. Men nå kan bare 59 være med.

I løpet av uken skal alle trikker være merket. Og i løpet av neste uke skal alle T-baner være merket. Det er ingen planer om kontroller for å se om folk følger reglene, sier Ruter. Det er de som har driften av kollektiv-transporten i Oslo og Viken.

– Vi ber de som reiser om å vise hensyn, og vente til neste avgang hvis det er fullt, sier Cathrine Myhren. Hun er pressevakt i Ruter.

Les også: Vil lage regler for hvem som får komme inn i Norge

Også togselskapet Vy er i gang med å merke sine tog på Østlandet. Her skal halvparten av setene merkes.

Flere busselskaper merker også seter.

Les videre: Må ha munnbind for å fly

Siste utgave

På forsiden nå