Norge

Hadde hemmelig samtale med Støre

Audun Lysbakken besøkte Jonas Gahr Støre i formiddag. Lysbakken sier møtet var positiv, men vil ikke si hva de snakket om.

– Dette var et trivelig og veldig konstruktivt møte. Jeg og Støre snakker åpent og godt sammen, så dette var en god begynnelse, sier Lysbakken til pressen utenfor Støres bolig.

Audun Lysbakken er leder for Sosialistisk Venstreparti (SV). Torsdag var han invitert til frokost hos Jonas Gahr Støre. Han er leder for leder for Arbeiderpartiet (Ap).

– Vi snakket om politikk. Vi finner ikke løsningene nå. Men vi snakker og finner ut hva slags utgangspunkt vi har, og det er veldig nyttig, sier Lysbakken.

Snart skal Støre lage ny regjering. Det er fortsatt mye usikkerhet rundt SVs deltakelse. Det kommer an på hva Senterpartiet (Sp) og leder Trygve Slagsvold Vedum har å si. Lysbakken og Vedum har enda ikke møttes.

Også Støre synes de to hadde en fin prat.

– Det var en fin prat. Vi har god tid. Nå har vi hatt to og en halv time i går med Sp og to og en halv i dag med SV. Det var godt brukt tid, sier Støre.

Støre hadde onsdag besøk av Sp-lederen. Dermed har han nå hatt møte med to av venstresidens partiledere. Torsdag og fredag skal han møte leder for Rødt og for Miljøpartiet De Grønne (MDG).

– Vi snakker også med Rødt og MDG, men med et litt annet perspektiv. Jeg er opptatt av å gjøre dette på ordentlig vis, sier Støre.

Sp skal torsdag ha sentralstyremøte. Der skal de videre diskutere samarbeid i en eventuell regjering. Kan de samarbeide med SV?

Innad i Sp er det uenighet om dette. Flere av de ledende politikerne i partiet er åpne for et samarbeid med SV.

Støre har tidligere sagt at forhandlingene om den nye regjering kan starte i slutten av neste uke.

Siste utgave

På forsiden nå